Stage accountmanager
(utrecht centrum)

placeholder

Bij ICC loop je stage in de Champions League van het bedrijfsleven. Wij adviseren vanuit ons kantoor in hartje Utrecht met ca. 25 collega's de directies - en aandeelhouders van de mooiste (familie)bedrijven in m.n. de Benelux maar ook daarbuiten. Onze doelgroep (b2b) bestaat uit (middel)grote bedrijven / multinationals uit allerlei sectoren. 

Wat ga je doen? Je hebt geen voorkennis nodig van onze dienstverlening, maar je moet wel geïnteresseerd zijn in wat er gebeurt in de wereld. Je werkt als belangrijke schakel mee op de commerciële afdeling, waar we onze bestaande -, voormalige - en nieuwe relaties via verschillende kanalen benaderen om nieuwe verkoopkansen te creëren. Van meedenken in de marketing, kennismakingen inplannen, tot het closen van nieuwe deals en het relatiebeheer. 

Wat ga je leren? Effectief communiceren en het voeren van een goed verkoopgesprek lijkt makkelijk, maar is het niet. In je verdere carrière zal je vaak eindbeslissers (klanten, investeerders, management) moeten overtuigen. ICC leidt al ruim 40 jaar stagiaires op om topbestuurders te bereiken en te overtuigen. Na deze stage heb je echt een voorsprong op je medestudenten, dus lees verder en solliciteer!

MARKETING

Email (direct & nieuwsbrieven), LinkedIn, webinars, etc. Hoe gebruik je deze kanalen effectief en efficiënt?

SALES

Zelfs de warmste leads converteren zichzelf niet. De telefoon is hierin je beste vriend, plan kennismakings- en vervolggesprekken in met topbestuurders en voer deze (eerst samen) via MS Teams.

ECONOMIE & FINANCIËLE MARKTEN

ICC adviseert bedrijven m.b.t. financieringen en het beheersen van risico's in de financiële markten (valuta's, rentes, grondstoffen & geopolitiek). Je hebt geen voorkennis nodig, maar je leert veel over het bedrijfsleven, de wereld, economie & financiële markten.

locatie & CULTUUR

Ons kantoor ligt in het stadscentrum van Utrecht, op 5 min loopafstand van Utrecht CS. Je collega's en klanten zijn Nederlands, maar ons bedrijf is ook internationaal actief waardoor het team een gezonde mix is van jong, oud, Nederlands en internationals. Van iedereen kan je wat nieuws - en interessants leren! Geniet daarnaast van gezellige borrels, pokertoernooien en uitjes.

Wie ben jij?

Jij bent een ambitieuze HBO (AD) student, bij voorkeur in de richting sales, commerciële economie of BE of (I)BM en bent op zoek naar een werkervaringsstage. Hoe langer de stage duurt, hoe beter. Je bent geïnteresseerd in ondernemen en wilt graag meer leren over hoe bedrijven omgaan met alle risico’s die ze lopen bij het (internationaal) zakendoen. Je gaat resultaatgericht te werk, je bent niet bang om initiatief te tonen en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands.

sOlLICITEREN

Is deze stage en uitdaging iets voor jou? Laat onderstaand je gegevens achter, dan nemen we binnenkort contact met je op om een mogelijk vervolg in te plannen! Lees onderaan de website ook de persoonlijke verhalen van (oud)stagiairs. 

- Stagevergoeding EUR 500 per maand (full-time);
- Mooie bonus bij succes;
- Afstudeermogelijkheden en kans op vaste baan;
- Startdatum flexibel, bij voorkeur februari of september. 

placeholder

placeholder

Solliciteren

Vragen? Neem contact op met Esther Salomé

jobs@icc-consultants.nl +31308201227

placeholder

Martijn (2021) - "Stage lopen bij ICC was voor mij een uitdaging! Mezelf ontwikkelen door sales te doen op het hoogste niveau, namelijk het overtuigen van CEO’s en CFO’s van grote bedrijven zoals Heineken, VDL en de Efteling. Eerst vond ik het erg onwennig om zulke grote partijen te bellen, maar na enige tijd werd het steeds gewoner.

Door de goede begeleiding van collega’s en het terugluisteren van telefoon gesprekken heb ik het gevoel dat ik in een half jaar tijd erg gegroeid ben in het sales vak. De trucjes die geleerd worden zijn waardevol voor mijn verdere loopbaan. Na de stage waren er voor mij mogelijkheden om door te groeien binnen het bedrijf waar ik nu op internationaal gebied met veel plezier werk.

Gedurende mijn stageperiode kwam ik te werken in een internationale omgeving met leuke collega’s. Eerst is het even wennen dat ik iedereen sales hoorde en zag maken (dit leidde eerst nog een beetje af), al gauw werkte dit motiverend. Ik wilde namelijk zelf ook demo’s inboeken en deals closen."
Arian (1996) - "In 1996 startte ik als 25-jarige student Rechten bij ICC. Geen officiële stage destijds, maar een part-time sales functie (elke ochtend werken) die ik perfect kon combineren met het schrijven van mijn afstudeerscriptie in de middagen. Online marketing en lead generatie bestonden in die tijd nog niet en ‘sales’ was vooral een kwestie van zo veel mogelijk koud bellen. Prospect waren CFO’s van grote bedrijven die ons nog niet kenden. De eerste 10 seconden van elk gesprek waren allesbepalend. Daarin besloot de prospect bewust of onbewust of hij mij een kans ging geven. Tegenwoordig zijn alle contacten veel warmer, maar de essentie blijft gelijk; je moet je prospect razendsnel ‘kunnen lezen’ om succes te hebben.  Al snel kwam ik erachter dat ik het overtuigen van professionals en het binnenhalen van nieuwe klanten veel leuker vond dan een juridische carrière.  

Na het afronden van mijn studie kon ik gelukkig meteen full time in dienst komen. Eerst als account manager, daarna als sales manager en nu alweer vele jaren als Managing Director. ICC is de afgelopen flink gegroeid en zo krijg je als medewerker volop kansen en blijft het leuk om hier te werken, ikzelf inmiddels al meer dan 25 jaar!

Als stagaire moet je leren, leren, leren. Hoe overtuig je als student een CFO met meer dan 25 jaar  werkervaring om eens het gesprek met ICC aan te gaan? Dat doe je naar mijn mening het beste door volledig mee te draaien op onze sales & marketingafdeling en elke dag feedback te krijgen van ervaren collega’s. Zelf vind ik het nog steeds heel erg leuk om samen met jou gesprekken terug te luisteren. Ik leg je graag uit hoe CEO’s en CFO’s denken en hoe je hun reactie zo kunt beinvloeden dat je met relatief kleine aanpassingen in je verhaal veel meer succes hebt. Echt waardevol voor de rest van je carrière waarin je altijd mensen zult moeten overtuigen!"

placeholder